2010. április 23., péntek

Érdekesség

Hát, ki hogy jutott haza Red Bulléknál:


Mint ismert, az Eyjafjöll vulkán múlt heti kitörése után elrendelt légtérzárak miatt a Formula-1 mezőnye is csak néhány napos késéssel hagyhatta el a szezon negyedik futamának helyszínét, Sanghajt.

„Gyakorlatilag egy ötkiállásos stratégia volt” – nyilatkozta a minap a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner.

„Mark Webber és én vasárnap reggel fél 5-kor hagytuk el a hotelt. Hétfőn a 7:15-ös járattal Sanghajból Dubaiba repültünk, majd onnan Rómába, ahova este 20:30-kor érkeztünk meg. Egy másik római reptérről Nizzába repültünk, és kedden korán reggel értünk Glasgowba.”

„Azt hiszem, egyike voltunk az első repülőknek, amely repülhetett a brit légtérben. Kedden 12:05-kor landoltunk Glasgowban, csak miután megtudtuk, hogy Mark elfelejtette az útlevelét! Miután élveztük egy ideig a helyiek vendégszeretetét, sikerült szereznünk egy helikoptert, amivel Glasgowból Oxfordshire-be repültünk: kedden, 16:00-kor érkeztünk meg.”

Horner elmondta, az istálló másik versenyzője, Sebastian Vettel Bernie Ecclestone segítségével jutott vissza Európába, majd Nizzából egészen hazáig vezetett.

„Szerencséje volt, mert kapott egy fuvart Bernie Ecclestone-tól, aki azt hiszem, Isztambulba repült. Sebastian ott szerzett egy járatot Nizzába, onnan pedig hazavezetett – szóval még előttünk hazaért, kedden reggel. Persze Bernie mindnyájunkat megvert: felhívtam őt Glasgowból, rendkívül büszkén, hogy végre brit földre értünk, majd lereagálta azzal, hogy már három órája az irodájában ül!”

A szakember hozzátette, köszönhetően annak, hogy most egy háromhetes szünet áll a csapatok rendelkezésére, a néhány napos késés nem befolyásolja a csapatot a Spanyol Nagydíjra való felkészülésben.

„A csapat nagy része együtt utazott. Egy közvetlen járattal repültek csütörtökön, ami késő délután ért az Egyesült Királyságba. Köszönhetően annak, hogy egy extra hét áll rendelkezésünkre a kínai és a spanyol futam között, csak korlátozott hatása van ránk a történteknek. Még mindig több mint egy hetünk van arra, hogy a gyárban felkészítsük az autókat az új komponensekkel együtt.”

Hát a helyzet az, hogy Nizza Francia országban van... Szép kis út azért. :D De Webber és Horner is megjárta a maga útját XD :D Bernie viszont poén.. :D:D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése